Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter gummistövlar i regnet

/
  • Bara små och riktigt stora storlekar fanns kvar på Skokanonen under lördagen.
  • På Team Sportia stod några enstaka par av stövlar kvar i butiken.
  • – Vi har kunnat sälja hur många som helst, säger Ingela Nylander, butiksbiträde på Skokanonen i Söderhamn.

Vädret har skapat rusning efter gummistövlar i Söderhamn. De vanligaste storlekarna är i princip helt slut.

Orsaken: rockfestival och semestrar.

– Vi har kunnat sälja hur mycket som helst, säger Ingela Nylander, butiksbiträde på Skokanonen.

Annons

Det kraftiga regnet och den leriga festivalmarken har gjort gummistövlar i Hälsingland värda guld. Besökare till Rockweekend som inte ville förstöra sina sneakers och semesterfirare har länsat Söderhamns skobutiker i jakten på överlevnadsskorna i gummi.

Men många fick gå hem tomhänta.

På lördagen, när solen tittat fram, var rusningen över för den här gången. Och på Skokanonen i Söderhamn stod flera hyllor tomma och det som fanns kvar var blommiga barnstövlar och kanotstorlekar.

– Under två dagar sålde vi 200 par gummistövlar. I de vanligaste storlekarna har det tagit helt slut. Vi har små storlekar, som 40 och mindre och över storlek 45 kvar. Över 50 kunder fick vi skicka ut och tipsa om någon annan försäljare, säger Ingela Nylander.

Men risken är stor att kunderna blev besvikna även i de andra affärerna. På Team Sportia, som säljer lite dyrare friluftsstövlar, har åtgången också varit stor. Men butikschefen Göran Flodberg önskar att han hade haft ett lite bredare sortiment just de här regniga dagarna.

– Hade vi haft stövlar för 149-200 kronor skulle vi gjort lysande affärer. Men vi har ändå sålt många stövlar, där försvinner en man med de sista i storlek 40, säger han och pekar mot en familj som går ut ur affären. En stövellös person ringde från Bollnäs och frågade om det var värt att åka till Söderhamn.

– Det har också gått åt mängder av regnkläder i olika varianter. Man kan säga att för handlarna kom regnet riktigt lägligt. Folk har inte haft så mycket annat att göra än att gå runt i butiker, säger Göran Flodberg.

Mer läsning

Annons