Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusalina ombeds komma tillbaka

När Rusalina Martynkevicha lämnade sitt läkarintyg till Migrationsverket som visade att hon hade allvarliga hälsoproblem sa de att det inte räckte för att få bo i en lägenhet.
Nu säger sig handläggaren inte ha sett något läkarintyg.

Annons

Som vi tidigare berättat nekades Rusalina Martynkevicha och hennes familj en lägenhet i Söderhamn trots att hon hade ett läkarintyg på att hon hade allvarliga hälsoproblem och därför inte kunde bo i ett rum på ett campus i Kilafors.

Dessutom har Migrationsverket sagt att barnfamiljer prioriteras när Fyrkanten rivs, att det är först och främst de som kan få stanna i kommunen.

Nu säger presskommunikatören Helena Cho Györki att Rusalina aldrig lämnade in sitt läkarintyg.

– Jag har varit kontakt med Migrationsverket i Söderhamn och där säger de att de har dubbelkollat, men att de inte fått in något intyg från kvinnan. Det är jätteolyckligt, hade hon gjort det hade de tittat efter andra möjligheter.

Där går uppgifterna går isär. När vi talade med Rusalina sa hon att hon lämnat läkarintyget och att handläggaren sagt att det inte räckte. Familjen skulle ändå placeras i ett rum i Kilafors.

– Jag kan inte svara på det där, det är de här uppgifterna jag har fått. De har inte hittat någonting som tyder på att hon varit där med läkarintyget, säger Helena Cho Györki.

Däremot kommer handläggaren ihåg att de bett Rusalina inkomma med det intyg som hon nu har i sin hand.

Handläggaren menar att Rusalina utöver att visa det måste lämna in det så att de kan scanna in och registrera intyget, för att sedan ge tillbaka det till Rusalina.

– Hon kanske aldrig lämnade det sig ifrån sig. Och det måste hon göra. Det kvinnan kan göra nu är att besöka Migrationsverket på nytt. Då kanske de kan komma fram till en annan lösning, säger Helena Cho Györki.

Mer läsning

Annons