Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Run for your life söker löpare i Söderhamn

/
  • Karin Solum uppmanar andra Söderhamnare att delta i Run for your life, stafettloppet från Kiruna till Paris för miljön.

Den 9 november inleds det stora stafettloppet Run for your life i Kiruna.
Loppet som är 4 000 kilometer långt varar i 20 dagar innan man är framme i Paris lagom till det stora klimatmötet.
I Söderhamn beräknas stafettpinnen lämnas över den 14 november. Men det saknas folk som är beredda att springa 4,2 kilometer för miljön.

Annons

Karin Solum är aktiv inom Miljöpartiet i Söderhamn och har skrivit många motioner som värnar miljön. Nu har hon också anmält sig till Run for your life, spring för livet, som initierats av Riksteatern.

– Det är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Görs det inget kommer till slut jorden att gå under, säger hon.

Läs också: De söker löpare i Hudiksvall

Loppet är 400 mil långt och kommer att startas i Kiruna och avslutas i Paris den 29 november lagom till det stora klimatmötet inleds.

– Klimatmötet i Paris kommer att vara avgörande för vår framtid, det finns nämligen ingen plan B. Det är därför som det är så viktigt att vi reagerar och agerar, säger Karin Solum.

Loppet pågår dygnet runt och kommer att engagera tusentals människor. Varje deltagare kommer dessutom att berätta sin egen historia och personliga skäl till varför hon eller han har valt att springa. En rad lokala arrangemang kommer också att arrangeras längs vägen.

Läs också: "Det finns en massa orsaker men inga ursäkter"

Till Söderhamn beräknas stafettpinnen, eller den samiska, hemliga stenen, att anlända sent på kvällen den 14 november. Men på Run for your life hemsida kan man se att det fortfarande saknas många deltagare från vår kommun.

Det vill Karin Solum ändra på.

– Vi kan inte springa hela sträckan till Paris själv, men 4,2 kilometer orkar de flesta med.

Hon tycker det är dags att alla tuffar till sig i kampen om miljön och menar att den globala uppvärmningen redan har börjat. Temperaturen har stigit med en grad och är nu på väg mot två.

– Jag vill tro att Söderhamnarna är beredda att engagera sig i det här, säger Karin Solum.

Läs också: Vill stoppa produkter med mikroplast

Mer läsning

Annons