Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosa Pantern i ny regi

/
  • Mariwan Mustafa storsatsar på både själva serveringen och menyn. Rosa Pantern kommer att öppna i mitten av juli - men inte längre bara som en pizzeria.
  • Den klassiska Rosa Pantern-skylten får vara kvar, men de karaktäristiska rosa väggarna försvinner. I stället ljusas hela Rosa Pantern upp.
  • Även hela köksavdelningen rustas upp. Allting ska kaklas i ljusa färger.
  • Stort som smått ska fräschas upp och bytas ut. Mariwan Mustafa fixar fönstren som ska pryda det nya Rosa Pantern.

Efter att ha stått igenbommat en tid år är Marmaverkens eget mathak redo att slå upp portarna igen. I mitten av juli öppnar det nya Rosa Pantern.

Annons

Han kom till Sverige utbildad till civilingenjör. Men Mariwan Mustafa skulle rätt snabbt byta bana, och komma att bli något av en restaurangprofil i Hälsingland. I dag driver han bland annat campingen i Lingbo, där han också bor. Nu senast står ett Söderhamnsprojekt högst upp på listan. Det blir tredje gången Mariwan Mustafa köper upp ett tidigare nedlagt ställe för att börja om på nytt. Entreprenören planerar att rycka upp Marmaverkens gamla pärla Rosa Pantern rejält.

– Jag tror på det här och på mig själv, säger Mariwan Mustafa entusiastiskt.

Han har stora planer för Rosa Pantern. Under juli kommer lokalerna vid industriområdet att totalrustas. Hela serveringen ska öppnas och fräschas upp. Den karaktäristiska rosa färgen som prytt matsalens väggar försvinner, och uteplatsen ska få ett rejält ansiktslyft. För Mariwan Mustafa handlar det inte bara om att gästerna ska äta, utan att de ska få en helhetsupplevelse. Han vill utmana Söderhamns klassiska uteserveringar.

– Folk ska inte bara komma hit och sitta uppradade bredvid varandra för att bara käka. Det måste finnas något mer, säger han och pekar på de utkastade gamla bänkarna.

Den forna pizzerian kommer att bli mycket mer än just en pizzeria, menar han. Genom att ändra stora som små detaljer vill Mustafa Mariwan skapa en mötesplats snarare än en matservering. Även trubadurkvällar planeras.

– Det är sunt med en samhällspunkt, och jag hoppas att det här kan bli Marmas nya mittpunkt, säger Mariwan Mustafa.

Nytt på menyn blir bland annat sallads- och husmansbuffé lagad från grunden. Fokus kommer att ligga på färska råvaror och att stödja lokala leverantörer, inte minst när det gäller kött.

– Vi kommer att satsa på lunch, med minst fyra rätter per dag, förutom pizza och a la carte såklart, berättar Mariwan Mustafa.

Det finns en del konkurrenter i närheten, men entreprenören räds inte. Trots att inget har offentliggjorts tidigare märker han att intresset är stort hos lokalborna. Mariwan Mustafa har fått höra av flera inom samma bransch i Söderhamn att han är rätt man för att på nytt driva den något folkkära restaurangen.

– "Det är bara du som kan lyfta sådana platser" har de sagt. Och jag gillar utmaningar, det ska bli nytt, fräscht och hålla hög klass, säger Mariwan Mustafa.

Mer läsning

Annons