Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för översvämningar i vår

Mindre vattendrag i kommun riskerar att översvämmas vid snösmältningen i vår. Följden kan bli skadade vägar och områden som ställs under vatten.

Annons

Räddningschefen i södra Hälsingland, John-Erik Jansson befarar att en snabb snösmältning i kommunen kan innebära skador på framförallt mindre vägar. Ett och annat hus kan också hamna i farosonen.

– Det är framförallt i de små vattendragen som det kan bli problem. För Ljusnan ser det inte ut att vara någon fara. Det är normalt med snö i fjällen medan det här nere vid kusten är förhållandevis mycket snö, säger John-Erik.

Trönö- och Norralaån är ett vattendrag som med stor sannolikhet kommer att svämma över sina breddar, framförallt om det blir en snabb snösmältning. Där finns trånga passager som brukar innebära problem när det faller mycket regn eller när det är mycket snö som smälter snabbt. På andra håll kommer mindre vattendrag och bäckar att innebära problem när vägtrummorna inte hinner släppa igenom vattnet. Resultatet kan bli översvämmade vägar eller vägbankar som vattnet "äter" sig igenom.

Mer läsning

Annons