Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekryteringsträff för jobbsugna ungdomar

/
  • Madelene Grassman tyckte att det lät som ett spännande jobb.
  • Mathias Andersson från företaget Sykes i Sveg höll rekryteringsträff i Söderhamn.
  • Christoffer Brottman har nyligen flyttat från Stockholm till Söderhamn och söker jobb. Han deltog i rekryteringsträffen på Resurscenter i Söderhamn.
  • Ett 30-tal kom på rekryteringsträffen i Söderhamn.

Arbetslösheten bland unga är hög och för att få ett jobb är många tvungna att flytta. I Söderhamn hölls en rekryteringsträff för ungdomar till ett företag i Sveg.

Annons

Ungdomsarbetslösheten i Söderhamn ligger på 23,3 % vilket är högre än genomsnittet i Sverige, visar siffror från arbetsförmedlingen. Det nystartade projektet Ung framtid är en satsning för att få ungdomar ut i arbete genom riktade insatser. Rekryteringsträffen på Resurscenter i Söderhamn är en del den i satsningen. Företaget som jobbar med telefonsupport och försäljning, med säte i Sveg, är i behov av ett 20-tal nyanställningar och det var ett 30-tal ungdomar på plats på träffen i Söderhamn.

– Det lät som ett spännande jobb och är det ett jobb som jag trivs med skulle jag kunna tänka mig att flytta. Jag flyttar gärna från Söderhamn för ett jobb men Sveg känns inte så lockande, säger Madelene Grassman som deltog på rekryteringsträffen.

För företaget är det en utmaning att locka folk att flytta till Sveg och börja arbeta.

– Jag hoppas att vi kan tillsätta platserna vi söker men jag är inte helt säker på att vi kommer att lyckas. Det är en verklighet i dag att man måste flytta på sig dit jobben finns. Själv valde jag att flytta till Sveg när det inte fanns jobb i Stockholm för mig, säger Mathias Andersson på företaget Sykes.

Mer läsning

Annons