Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordvinnaren jobbar i butik

Nu har Svenska spel fått kontakt med den Söderhamnsman som i helgen kammade hem drygt 10 miljoner på Stryktipset. Det är en man i 50-årsåldern som varit bortrest och inte hade haft möjlighet att kontrollera sitt tips.
– Det här är overkligt men helt fantastiskt, säger vinnaren.

Annons

Vinnaren är från Söderhamn och vill tillsvidare vara anonym, men Svenska Spel avslöjar att han är en helt vanlig spelare som jobbar i butik och som har för vana att göra chanssystem.

Läs även: 10 Stryktipsmiljoner till Söderhamn

Men det dröjde alltså ända till måndag innan vinnaren själv fick reda på att det var han som prickade in raden.

– Det här är overkligt men helt fantastiskt. Jag har spelat Stryktipset sedan 1980-talet och kör minst två system, varav en mycket på känsla. Jag har varit bortrest i helgen, men såg igår att det otroliga hade hänt att jag inte bara hade 13 rätt för första gången, utan också blivit ensam, säger vinnaren till Svenska Spel.

Se även: 32 rader gav 10 miljoner

Enligt landets spelare och vinnarambassadör Pierre Jonsson var helgens stryktips en svårlöst historia. Men för söderhamnaren blev det en lyckorad, ensam med 13 rätt garanterar 10 miljoner.

– Tidigare har jag haft 12 rätt som mest och pratade med en släkting om att det skulle vara makalöst om man blev ensam med 13 rätt någon gång i livet. Så plötsligt händer det och dessutom vinner man tio miljoner, jag är så jätteglad!

– För en vanlig butiksarbetare betyder den här vinsten enormt mycket. Nu ska jag försöka smälta det här och fundera på vad som hänt innan pengarna finns på kontot, tillägger vinnaren.

Han berättar hur funderingarna gick innan han lämnade in kupongen.

– Mina tankar gick ut på att gardera upp två av de största favoriterna, Chelsea och Liverpool, samt gå emot Häcken borta mot Örebro. Crystal Palace och Örebro är lite av favoritlagen när det gäller skrällar. West Ham hade statistiken emot sig, därför var det extra kul att gå emot alla tips och ta med de som en gardering. När jag plockat ut mina drag lät jag terminalen och Xperten plocka ut resten av mitt 32-raderssystem, säger vinnaren och fortsätter:

– Snacka om det blev en succé.

Mer läsning