Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekonstruktion hölls på misstänkt mordplats

/
  • Polisen har spärrat av ett större område under tiden som rekonstruktionen pågår på den misstänkta mordplatsen.

Under torsdagsförmiddagen påbörjade polisen en rekonstruktion av det misstänkta mordet på 18-årige Yazan Alosh.

Annons

Korsningen Götgatan-Rustkammaregatan, där brottet ska ha skett, har spärrats av och polis håller vakt för att se till att folk inte kommer i närheten av platsen.

Läs mer: Mordmisstänkt 17-åring kvar i häktet

Anledningen till de stora avspärrningarna är dels för att förundersökningsarbetet inte ska störas men även att flera av de ungdomarna som fanns på platsen vid tidpunkten för bråket förhörs.

– Det var många unga som var brottsmisstänkta från början men som har avskrivits under utredningens gång. Nu blir de vittnen i stället och får berätta och visa vad de har gjort och upplevt på platsen, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

En 17-årig pojke är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök efter bråket som ska ha skett natten mot den 19 september. Yazan Alosh ska då ha knivhuggits så svårt att han senare avled. En 17-årig pojke skadades samtidigt allvarligt och fick föras till sjukhus.

Utöver 17-åringen misstänks flera ungdomar för inblandning i händelsen.

Enligt Mikael Hedström kan det även bli aktuellt med en ny rekonstruktion vid ett senare tillfälle. Den kan då komma att genomföras under en kväll när mörkret har lagt sig för att efterlikna den aktuella tidpunkten för knivskärningen.

– Först mot slutet av en förundersökning eller i samband med en domstolsförhandling brukar man ta med den huvudmisstänkta till brottsplatsen för en rekonstruktion, säger Mikael Hedström.

Läs mer: Ny person misstänkt i mordutredningen

Åklagare Christer Sammens skulle i ett första skede ha väckt åtal i tisdags men har begärt och fått förlängd åtalstid. Han fanns inte på plats under torsdagens rekonstruktion men meddelar att arbetet fortskrider som planerat.

Rekonstruktionen genomförs som en del i utredningen för att försöka få klarhet i hur händelsen har gått till.

Arbetet på platsen dokumenteras på film av polisens tekniker och leds av roteln för grova brott.

Läs allt om det misstänkta mordet här.

Mer läsning

Annons