Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegång om mordförsök börjar

/
  • Polisen på plats vid den parkeringsplats där mannen knivskars svårt i buken.

På onsdagsmorgonen inleds rättegången mot de två personer som misstänks för inblandning i ett mordförsök i Ljusne. En man i 50-årsåldern knivskars så allvarligt att tarmarna ramlade ur magen.

Annons

Det var den 22 maj som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Stationsvägen i Ljusne, söder om Söderhamn, sedan en medelålders man knivskurits svårt i buken på en parkeringsplats. Mannen fördes till Gävle sjukhus där han hölls nedsövd och senare opererades för sina skador, som bedömdes vara livshotande.

Polisen kunde tidigt i utredningen anhålla två personer i sin frånvaro misstänkta för inblandning i mordförsöket. Knappt ett dygn senare greps en 28-årig man och en 21-årig kvinna i centrala Söderhamn. Duon åtalades senare för försök till mord och medhjälp till försök till mord.

Bakom knivskärningen misstänks en påstådd skuld på ett femsiffrigt belopp ha funnits. En skuld som ska ha hittats på för att skrämma den äldre mannen och få honom att sluta kontakta 21-åringen, enligt uppgifter i de polisförhör som hållits efter händelsen.

Den knivskurne mannen och den åtalade kvinnan har tidigare haft en relation med varandra men som avslutades i början av året. Därefter har det nu misstänkta paret börja träffa varandra.

Den huvudmisstänkte 28-åringen är utländsk medborgare och åklagaren yrkar på att han ska utvisas ur landet. Åklagaren menar samtidigt att kvinnans roll i brottet ska ha varit att hon främjat mannens handlade genom att skjutsa honom till och från brottsplatsen.

En tredje person som anhölls misstänkt för inblandning i mordförsöket har släppts på fri fot och blivit avförd från utredningen.

Till rättegången i Hudiksvalls tingsrätt, som förväntas pågå under hela onsdagen, har åklagare Christer Sammens bland annat åberopat bevisning i form av vittnesförhör, telefonanalyser och fotografier

Mer läsning

Annons