Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådhuskondis nyöppnat

/

När Rådhuskonditoriet hade nyöppning på lördagen möttes gästerna av en del förändringar, både i lokalerna och på menyn.

Annons

Golven var nylagda, tavlor uppspikade, och bakom den nya disken i gammaldags stil stod nya ägare. Rikard Björkman Holmkvist och Malin Hjalmarsson har tagit över kondiset som haft stängt för renovering under en månads tid. Veronica Hylén Thapper är konditor och bakar bröd varje morgon, och Eva Elg står som förut bakom disken. På lördagen var familj inkallad för att hjälpa till med servicen.

Rikard Björkman Holmkvist säger att visionen är att servera hembakta kakor, smörgåsar och enkla luncher.

- Vi vill locka gäster i alla åldrar, säger han.

Konditoriet hade redan ett färdigt koncept, och Malin Hjalmarsson medger att det är nervöst att bevara arvet. Inredningen med stolar och bord är densamma som förut, och de nya ägarna fortsätter i andan av gammal stil.

Elly Bengtsson är en av många gäster som tar för sig av buffén. Det tar en stund att ta sig runt bordet som består av bröd, frukt och snittar.

- Det här var härligt, nu ska jag plocka på mig av det goda, säger hon och väljer bland läckerheterna på det uppdukade bordet.

Det var många som var nyfikna på det uppdaterade kondiset, fikasugna gäster gottade sig åt bakverk och smörgåsar redan tidigt på förmiddagen.

Rådhuskonditoriet har nya öppettider som gör det möjligt att köpa med sig en smörgås på väg till jobbet.

Mer läsning

Annons