Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylboden i konkurs

/

En institution går i graven när historien om Mias prylbod lider mot sitt definitiva slut. Innehavaren är försatt i konkurs och alla prylar reas ut till halva priset.

Annons

Mia Wåhlemans prylbod har blivit något av en institution i kommunen. Oräkneliga är de som fyndat begagnade kläder, antikviteter och andra prylar i någon av prylbodens alla skepnader. Många flyttar har det blivit genom åren. Från Variant, till olika lokaler inne i stan och den senaste tiden i den före detta kyrkan i Stugsund. Men nu är allt som återstår en konkursutförsäljning innan prylboden stänger dörrarna för alltid.

Hösten och vintern har varit tuffa för prylboden. Försäljningen har minskat och Mia Wåhleman har drabbats av en mängd bluffakturor som hon tvingats anlita en jurist för att slippa undan. I vintras gick Mia in i väggen. Hon tappade fokus och skulderna till Skatteverket började samlas på hög.

- Det som dragit ner mig är nog att jag haft för många anställda vilket fört med sig mer skatter och avgifter än vad jag räknat med, säger Mia.

När skatteskulden var uppe i 150 000 kronor gjorde Skatteverket bedömningen att hon inte skulle kunna betala tillbaka. För drygt två veckor sedan försattes hon därför i konkurs.

Hon säger att hon försökt få uppskov på betalningen. Att hon tack vare sommarmånadernas ökade försäljning lyckats vända årsresultaten till plussiffror tidigare.

- Hade jag fått fortsätta några månader till så hade jag nog kommit igen.

Mer läsning

Annons