Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problemen rinner bort i Söderhamn

/

Extremt vinterväder orsakade mycket smältvatten och översvämningar. Nu är det värsta över, tror kommunen.
– Nu hoppas jag att det värsta har varit. Det kan inte smälta så mycket mer snö tycker jag, säger kommunens servicechef Karin Nylander.

Annons

Aldrig har kommunens servicechef, Karin Nylander sett så mycket smältvatten som i år. Den rekordrika snövintern gör avtryck, långt in på våren.

Vägen under järnvägsviadukten på Myrbackavägen i Ljusne har varit avstängd på grund av översvämning. Nu ska kommunen dika ur i området för att råda bot på ett årligt återkommande problem.

– Det brukar vara problem vid viadukten, men aldrig så mycket som det har varit i år, säger Karin Nylander och berättar att vägen öppnades under måndagseftermiddagen sedan vattnet runnit undan.

Förutom vid Myrbackavägen ska de gräva bättre diken vid Gunnmon, där det blivit en stor vattensamling. Något som är ett årligt problem även där, enligt Karin Nylander.

– Det som brukar vara små årliga problem har i år blivit stora problem. Nu tror vi att med dessa åtgärder få bukt på problemen och att vi inte får några störningar på vägarna, säger Karin Nylander.

Mer läsning

Annons