Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postlådeprotest i sista minuten

/
  • Enligt Postens beräkning får postlådan på Norralagatan 18 ta emot fem brev per dag. Det är för lite för att behålla lådan. Den kommer att plockas bort under nästa vecka.

I nästa vecka börjar utgallringen av postlådorna i Söderhamn. I sista minuten tar Runa Flykt kamp för lådan på Norralagatan.

- Söderhamns mest frekventerade låda, anser hon.

Annons

Under veckan 7-13 september kommer ett antal postlådor i Söderhamn att plockas bort, däribland den på Norralagatan. Det rör sig om åtta lådor av nuvarande 168 lådor.

Att just lådan på Norralagatan tas bort har upprört bland andra Runa Flykt som bor på angränsande Norrtullsgatan.

- Jag vill inte att dom tar bort postlådorna på Norralagatan och Kungsgatan. Då måste alla gamla gå ända ner på stan med sina brev. Det är horribelt att ta bort stans mest frekventerade postlåda. Det är kö dit ibland, säger Runa Flykt.

Men hos Posten i Sundsvall, där huvudkontoret för södra Norrland finns, har man en helt annan uppfattning om hur mycket postlådan på Norralagatan nyttjas:

- Den här lådan är väldigt lite använd, i snitt fem brev per dag. Vi kan inte hålla en brevlåda öppen för så lite. Men det finns alternativ. Antingen postombudet OK Q8 som ligger 400 meter bort, eller nya lådorna vid gama järnvägsstationen som ligger 450 meter bort, säger Björn Olsson, regionchef på Posten södra Norrland.

Utöver de två nämnda lådorna är Postens plan att ta bort de på Östra Esplanaden 1, Åsbäcksgatan 34 och Ringvägen 9. Postlådan på Trädgårdsgatan 15 flyttas 200 meter. Lådorna på Södra Hamngatan och Strandgatan kommer att flyttas till andra sidan av vägen.

Mer läsning

Annons