Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postbil började brinna – morgontidningarna försenade

En postbil som var på väg ut med morgontidningarna till Ljusne började brinna på Flygvägen i Sandarne.
Samtliga tidningar i bilen brann upp vilket medför stora förseningar i flera områden.

Annons

Det var vid 02.40-tiden under natten till tisdagen som räddningstjänsten larmades ut till Flygvägen där en postbil stod i lågor.

Postbilen var på väg ut med morgontidningarna när den av okänd anledning började brinna i höjd med Vinbärsvägen i Sandarne. Tidningsbudet ska vid tillfället ha stannat till för att prata med ett annat tidningsbud, på väg ut på sina respektive rundor.

– När hon sedan öppnade dörren brann det i bilen, den blev övertänd på nolltid, säger Sven-Olov Flodberg, nattchef på Tidningstjänst i Hälsingland.

Enligt Sven-Olov Flodberg har branden startat i motorrummet på bilen. Tidningsbudet ska ha klarat sig utan fysiska skador, men morgontidningarna i bilen, som var ämnade för boende i och omkring Ljusne, blev totalförstörda.

– Tidningarna är bara aska, så hushåll i Ljusne (utom Åänge och Askers), Storsjöbagarn och i Lövskär kommer att bli utan tidning i dag. Det finns inga tidningar över, säger Sven-Olov Flodberg.

Det gäller bland annat Söderhamns-Kuriren, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri samt Hemmets journal och travtidningar.

I områdena Vallvik och Sandarne kan tidningsutdelningen bli försenad på grund av branden.

Mer läsning

Annons