Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt söka fondpengar

För varje år ökar antalet ansökningar om bidrag ur donationsfonderna som kommunen förvaltar. I fjol var det fler än 500 som sökte bidrag.

Annons

I fjol fördelades drygt en miljon kronor i sex fonder på ett antal personer bosatta i Söderhamns kommun. I maj i år kommer fondstyrelsen, som består av tre personer att fördela en ungefär lika stor summa.

– För att få ett bidrag ur någon av fonderna krävs först och främst att man uppfyller fondens krav. Det kan vara, som i en av fonderna, att man måste vara bosatt i skogs församling och att bidraget ska användas för äldre- och ungdomsvård, berättar Esbjörn Källman i fondstyrelsen.

På socialförvaltningen där ansökningarna tas emot har man noterat ett ökat antal sansökningar under de senaste åren. I fjol kom det drygt 500 ansökningar. De flesta söker bidrag ur Stiftelsen Söderhamns Sociala Fond, som är en fond av sammanslagna av flera små fonder.

– Många tror att det finns mycket pengar i den fonden. Så är inte fallet. Det är under 20 000 kronor som delas ut. Det kan jämföras med Wennströmska Minnesfonden och Oscar Zakeus och Gerda Erikssons fond som i fjol delade ut 487 000 respektive 687 000 kronor.

Mer läsning

Annons