Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna dissade framtidsveckan

Få politiker dök upp på framtidsveckan. Initiativtagaren Anders Persson på Klimatsmarta Söderhamn är besviken och förvånad.

- Ställer inte de upp så ställer ju inte folk upp heller, säger han.

Annons

Alla i kommunstyrelsen var inbjudna att delta i Framtidsveckans vindkraftsseminarium på torsdagen och fredagens klimatforum, då det var seminarier, föreläsningar och paneldiskussioner. De fick ersättning om de var tvungen att ta ledigt från jobbet. Sex av femton ledamöter kom på torsdagen. Bara tre dök upp på fredagen.

Överlag var det dålig uppslutning från politikernas sida, tycker Anders Persson på på Klimatsmarta Söderhamn, som arrangerat framtidsveckan.

- Det talar ju för sig själv, ställer inte de upp så ställer ju inte folk upp heller. Politkerna är ju trots allt folkvalda, säger han.

• Varför skulle politikerna gå på de här dagarna?

- Av två anledningar: Dels för att det var en stor manifestation med otroligt många deltagare; organisationer, studieförbind, företag och även kommunen. Dels så utger man sig för att vara en kommun som ska vara både vindkraftscentrum och ekokommun. Om man ska förankra det måste man visa upp sig, säger Anders Persson.

Mer läsning

Annons