Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vill bidra med extra synlighet

/
  • Tommy Ståhl och Jan Ekholm från polisen kommer att vara extra synliga den närmaste tiden.

Många människor i Söderhamn känner oro efter mordet på Yazan Alosh. Med anledning av detta vill polisen vara extra synliga den närmsta tiden.
– Vi prioriterar synlighet och närvaro nu, säger Tommy Ståhl, polis.

Annons

Han är tillsammans med kollegan Jan Ekholm på gågatan i centrala Söderhamn. De finns där för folk som vill prata och ställa frågor.

– Det är viktigt för oss att vara med och bidra med trygghet. De flesta har inte några direkta frågor utan det är mer känslor, säger Jan Ekholm.

Läs också: Vännerna om mordutredningen: "Det känns så overkligt och tungt"

De kommer att fotsätta vara synliga hela veckan, inte bara i centrum utan på alla platser där det befinner sig mycket folk.

– Det här tillhör vårt normala arbete, men vi vill fokusera extra på det nu, säger Tommy Ståhl.

De menar att trygghetsfrågan är svår eftersom människor upplever känslan av trygghet på många olika sätt. De säger att deras jobb är nödvändigt så länge det finns människor som känner oro.

– Äldre människor undviker ofta att vara ute på kvällen på grund av mörkret, medan ungdomar ofta har en helt annan känsla, säger Jan Ekholm.

– Det är viktigt att vi möter människor i olika sammanhang och lyssnar efter olika behov. Vi ska inte bara synas där något har inträffat, säger Tommy Ståhl.

Läs också: Familjen: "Sorgen är obeskrivligt stor"

De vill bidra med fakta och tycker inte folk ska tveka att ställa sina frågor till dem.

– Vill man komma i kontakt med oss kan man ringa 11414 eller ta det med någon polis man träffar. Det kan gälla tips eller andra saker, säger Tommy Ståhl.

Läs också: Misstänkt mord – detta har hänt

Mer läsning

Annons