Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen tror på en lugn O-ringenvecka

/
  • John Köhler, enhetschef för brottsförebyggandeenheten i mellersta Gävleborg, säger att det kommer att bli mindre bevakning från polisens sida i år jämfört med O-ringen 2006.

Omkring 20 000 personer ska under den kommande veckan besöka Söderhamns kommun. Men kommunen och polisen känner ingen press.
– O-ringen hanterar det mesta själva, säger John Köhler, enhetschef för brottsförebyggandeenheten i mellersta Gävleborg.

Annons

Mindre bevakning. Detta berättar polisen att det blir från deras sida under veckan jämfört med förra gången O-ringen var i staden.

– Det kommer inte finnas personal där hela tiden, utan bara vid bestämda tillslag, säger John Köhler.

Anledningen är att O-ringens arrangörer fixar egna ordnings- och parkeringsvakter.

I stället kan polisen inrikta sig på att hålla koll på ordningen och säkerheten kring arrangemanget. Speciellt ett brott kommer att öka avsevärt under perioden, enligt John Köhler.

– Vi befarar att stölderna kommer att öka. Inte nödvändigtvis är det orienterarna själva, utan folk kommer dit när de är ute och tävlar.

Hittills är han mer än nöjd med samarbetet med arrangörerna. Något Jan Bergenholtz, O-ringensamordnare på kommunen håller med om.

– Det har inte varit några som helst svårigheter, ett bra samarbete, säger Jan Bergenholtz.

Sedan hösten förra året har han planerat tillsammans med arrangörerna och framför allt är det staden i sig som ska marknadsföras.

– Vi vill att alla ska se hur fin vår stad är och kanske övertyga några att återvända som turister sedan, säger han.

Mer läsning

Annons