Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen efterlyser mobilfilmer

Polisen uppger att de har kommit så långt fram i utredningen att man har en bild av vad som har inträffat på brottsplatsen Rustkammaregatan-Götgatan. Nu vill de komma i kontakt med personer som har spelat in bråket på mobiltelefonen.

Annons

Det var strax efter midnatt, natten till lördag 19 september, som någon form av bråk ska ha uppstått vid korsningen Rustkammaregatan-Götgatan i centrala Söderhamn. I samband med detta skadades en 18-årig man så svårt att han avled på platsen. En 17-årig pojke skadades också vid händelsen, dock inte så allvarligt att det var någon fara för hans liv.

Läs mer: Misstänkt mord – detta har hänt

Polisen skriver på sin hemsida att de har hållit en stor mängd förhör och att det då har framkommit att vittnen sett andra personer spela in bråket på mobiltelefoner. Polisen är angelägen om att få se dessa filmer som eventuellt kan skildra upprinnelsen och orsaken till bråket. Detta för att få en klar bild över händelseförloppet.

– Några har angivit att de har sett andra filma, och de har en känsla av att det finns uppgifter som kan ge polisen en bättre bild av händelseförloppet. Vi kan inte utesluta att det är fler än en person som har filmat, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Polisen har redan fått in en mobilfilm från händelsen tidigare, som tyvärr var av dålig kvalitet. Men en film av bättre kvalitet skulle kunna spela en stor roll i utredningen, enligt Mikael Hedström.

– Många har berättat vad de har haft uppfattning av vad som har hänt, men det finns inget bättre än en film när det gäller att visa ett händelseförlopp. Den skulle kunna förklara vad som händer på platsen innan det tragiska mordet sker, den kan fånga vem som agerar, och kanske vara det viktigaste bevismaterialet, säger han.

För att lämna uppgifter om vad man har sett kan man ringa polisen på 114 14 och hänvisa till ärende 5000-K1197236-15.

Läs också: En tonåring häktad för mord och mordförsök

Läs också: "Sorgen är obeskrivligt stor"

Mer läsning

Annons