Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på att bygga ny förskola i Söderhamn - oklart var den ska ligga

Barn- och utbildningsnämnden har planer på att bygga en helt ny förskola i Söderhamn. Klart är att den ska ha 100 platser, men var den ska ligga eller när arbetet ska börja är däremot inte bestämt.

Annons

Redan i mars kommer det behövas 50 nya platser i förskolan. Under sitt senaste sammanträde lyfte barn- och utbildningsnämnden därför frågan om att bygga en ny förskola i kommunen. Det är något man inte pratat om tidigare.

Läs också: Nya köregler inom barnomsorgen

– Vi har sett att vi har ett behov av det och nu har vi avsatt pengar för det, säger Alexandra Gard (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Vad satsningen ska kosta är inte klart än. Men man räknar på en total investeringskostnad på ungefär 140 miljoner, och då är även arbeten som gäller ombyggnation och renovering av Stentägtsskolan och Bergviksskolan inräknade. Pengarna ska tas ur nämndens investeringsbudget som är på 200 miljoner kronor.

– Det är en uppskattning, vi har bara fått en färdig summa på Stentägten. Men nu har vi avsatt medlen, och vi ska meddela kommunstyrelsen om vad vi vill göra och förvaltningen ska få i uppdrag att dra i gång med det.

Läs också: 15-timmarsregeln het igen: "Bättre att utgå från skollagen"

Var förskolan ska byggas är heller inte bestämt, eller när arbetet kan komma i gång.

– Det är svårt att säga när det blir mer konkret, men det kommer att bli jättespännande. Det vi ser just nu är att behovet är störst i centrala Söderhamn men vi vill inte skapa segregerande skolor, så nu får vi verkligen tänka till var vi vill ha den.

Moderaterna och Centerpartiets ledamöter var inte med på sammanträdet, men det är en enig nämnd som säger ja till planerna.

Mer läsning

Annons