Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer för ny familjecentral

Familjecentret på Tallvägen är uppskattat bland boende norr om ån. Snart hoppas Söderhamns kommun kunna erbjuda samma service till alla.

Annons

Endast boende norr om ån är välkomna till familjecentret på Tallvägen. Det är någonting som kommunen hoppas kunna ändra på. Frågan har diskuterats länge och under fjolåret spanade barn- och utbildningsförvaltningen in passande lokaler på sjukhuset, som skulle kunna göras om till ett nytt familjecenter.

Planerna fallerade då en rad brister uppdagades och landstinget valde istället att riva den aktuella delen av sjukhuset. Men nu har barn- och utbildningsförvaltningen hittat nya passande lokaler i sjukhuset, som dock kräver en del omstrukturering av landstingets befintliga verksamheter.

– Det tittar landstinget på just nu, om man kan strukturera om så att vi kan få in en ny öppen förskola, säger Johnny Thronsson, verksamhetschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Syftet är att alla, inte bara boende norr om ån, ska få tillgång till en familjecentral. Går planerna som Johnny Thronsson hoppas kommer ett nytt familjecenter att innehålla barn- och mödravårdscentral, öppen förkola och socialtjänst.

Om bara landstinget ger ett positivt besked tror han att möjligheterna är stora.

– Jag känner att chanserna är ganska stora. Kan man serva hela kommunen med ett koncentrerat familjecenter med fyra verksamheter så blir det en stor tillgång för människor, oavsett var man bor.

Som senast hoppas han att landstinget lämnar besked under den första hälften av hösten.

Mer läsning

Annons