Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeria utreds – sålde en till öl i stället för att avvisa kraftigt berusad gäst

Brister kring serveringen av alkohol har lett till att en pizzeria i Söderhamn nu får en erinran. I november ska man ha låtit bli att avvisa en gäst som var väldigt berusad – i stället fick personen en till starköl.

Annons

Det är tillståndsenheten på Kommunalförbundet södra Hälsingland som uppmärksammat bristerna. Skälet till påpekandet är att tillståndshavaren på restaurangen inte har haft kontroll över serveringen.

Enligt inspektionen som gjordes i november förra året så har serveringen inte skötts på ett ansvarsfullt sätt, och trots att en gäst var mycket berusad så avvisades den inte. I stället ska den serveringsansvarige ha serverat ännu en starköl till personen.

En del i svensk alkohollagstiftning säger att man inte får servera påverkade gäster och att serveringen ska präglas av måttfullhet. Det har man alltså inte rättat sig efter, enligt inspektören.

En erinran, alltså en uppmaning, är steget under att ge restaurangen en varning. Steget efter det är att helt enkelt återkalla tillståndet. Nu ska pizzerian få möjlighet att rätta till bristerna innan man bestämmer om någon ytterligare åtgärd är aktuell.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons