Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pitbullterrier anföll pudel - händelsen är polisanmäld

/

I fredags blev toypudeln Kasper anfallen och svårt biten av en ilsk pittbullterrier. Hunden var inte kopplad och ägarna hade ingen kontroll. Kaspers ägare har nu polisanmält händelsen.

Annons

Det var när toypudeln Kasper, 5 år, var ute och gick med sin matte i fredags som han attackerades av en pittbullterrier. Ägarna till den ilskna hunden gjorde enligt Kaspers ägare, som vill vara anonyma, ingenting för att stoppa sin hund. Kasper blev svårt biten över halsen, ryggen, sidan och ljumskarna. Enligt veterinären som undersökte honom hade han ändå tur i oturen som klarade sig. Kasper får nu äta både smärtstillande och penicillin och kommer förhoppningsvis bli helt återställd om såren får läka som de ska.

- Det är fruktansvärt, sånt här ska inte få hända, säger Kaspers husse.

Ägarna till pittbullterriern har inte velat diskutera det inträffade när Kaspers ägare försökt att kontakta dem. Händelsen är polisanmäld och Kaspers husse hoppas på att hunden kommer att avlivas.

- Vi har fått höra från andra grannar att det inte är första gången som den här hunden attackerar. Något måste göras.

Enligt Kaspers husse har polisen koll på vem som är ägare till pittbullterriern och har beslutat sig för att följa upp händelsen. Han berättar att Kasper nu är orolig och rädd för andra hundar.

- Han ryggar tillbaka och vill inte hälsa på någon annan hund.

Mer läsning

Annons