Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pingismatch för pengar till cancerforskning

/
  • Efter matchen berättade Robert Aschberg att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Många söderhamnsbor var villiga att ge sitt bidrag till forskningen.
  • Robert Aschberg slog några hårda smashar, men hade problem bland annat med Jon Perssons och Hampus Nordbergs skruvade servar.
  • Isabelle Thor gillar Gert Fylking och Robert Aschberg, inte minst eftersom de är roliga och kompletterar varandra.
  • Magnus Fjällvidd tycker pingismatchen var kul att se, men var också i idrottshallen för den goda sakens skull.

Robert Aschberg och Gert Fylking åker land och rike runt för att samla in pengar till Mustaschkampanjen. I Söderhamn fick de storstryk i en pingismatch mot Jon Persson och Hampus Nordberg från Suifs mästarlag.

Annons

De båda elitpingisspelarna Jon Persson och Hampus Nordberg verkar laddade. De stretchar och värmer upp genom att slå några snabba bollar. Söderhamns guldhjältar tänker göra processen kort.

- Vi ska ge dom så mycket stryk det bara går, säger Hampus Nordberg med ett leende.

Klockan fyra äntrar Robert Aschberg, i orange och svart jacka, och Gert Fylking, i neongul mössa, planen. De följs av ett TV-team från TV8.

- Gert har en formsvacka, men själv känner jag mig på topp, säger Robert Aschberg.

Första set slutar 11-1, en stenhård smash gav poäng till radarparet kända från TV och radio. Det andra setet avslutas ett par minuter senare med att Gert Fylking slår en backhand ut.

- Det var en mycket jämn match: vi höll en låg nivå hela tiden, kommenterade Robert Aschberg efteråt.

Pingismatchen i alla ära, men det viktigaste syftet med Robert Aschbergs och Gert Fylkings besök var att samla in pengar till Mustaschkampanjen, som ska ge pengar till forskning om prostatacancer.

Mer läsning

Annons