Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskbataljen avgjord på Traversen

/
  • Rickard Nilsson tog hem Påskbataljen precis som i fjol. Han tillhör den svenska eliten, säger Conny Björklund, ordförande i Söderhamns Skateboardförening.

Rickard Nilsson, Norrsundet/Gävle i högform tog hem Påskbataljen, som avgjordes på Traversen på Verkstäderna.

– Rickard tillhör numera definitivt den svenska eliten, säger Conny Björklund, ordförande i Söderhamns Skateförening, som arrangerade tävlingen.

Annons

Till dånande musik dundrade de åtta tävlingsåkarna fram på plywoodramperna på inomhusbanan Traversen. När tävlingstiden var ute och domarna summerade åkarnas prestationer stod det klart att Rickard Nilsson, 21 år, var vinnare på båda planhalvorna. Bästa och svåraste tricken belönades.

När Påskbataljen avgjordes i fjol var det också Rickard Nilsson, som i konkurrens med ett 20-tal tävlande, fick kliva upp överst på pallen.

Rickard har åkt skateboard i nio år och har nyligen blivit upplockad på Skate Out teamet (distributör för amerikanska skatemärken).

– Så länge kroppen håller kommer jag att fortsätta att tävla, säger Rickard.

Att göra trick på skateboardbrädan är inte helt ofarligt. Det är lätt att snubbla och ramla. Rickard Nilsson vet hur det kännas att gränsla ett järnräcke när brädan försvinner och pungen slår i stålet.

Under tävlingen fick publiken se det ena tricket mera fantastiskt än det andra och applåderna ackompanjerade musiken.

Årets Påskbatalj inleddes med juniorerna, som i år var tre stycken, varav två kom från Bollnäs och en från Gävle. Adam Chehoani från Bollnäs vann efter en drygt kvarts tävlande i rampen. Fortfarande lite varm om kinderna blöt i håret under den stickade mössan tog han emot kamraternas applåder.

Tanken var att man i samband med Påskbataljen också skulle visa den halvtimmeslånga skatefilmen från skathallen Traversen.

– Filmen är inte helt klar. därför har vi valt att skjuta fram premiärvisningen till senare under månaden då den fått sin sluttouch.

– Filmen är en klassisk skatefilm med ett dokumentärt stuk, säger ordföranden Conny Björklund.

Mer läsning

Annons