Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partiet backar upp Gard

Lennart Gard medger att han slarvat som kassör i Ljusne AIK, som nu har en skatteskuld på nästan 800 000 kronor. Men partiet backar upp honom.

– Som person och föreningsmänniska litar jag på honom till hundra procent, säger John Staffas (S), ordförande i kommunfullmäktige.

Annons

Efter att den ekonomiska härvan inom Ljusne AIK har uppdagats, har polisen inlett en förundersökning för att se om något brott har begåtts. Polisen har inte pekat ut någon person som misstänkt för brottet, utan utreder själva händelseförloppet.

Lennart Gard (S), kassör i LAIK men också en högt uppsatt politiker i kommunen, har medgett att han slarvat i sina kontakter med Skatteverket. Själv har han sagt att det kan bli aktuellt med en time-out om en förundersökning inleds.

Men av de partikamrater som tidningen har pratat med får han stöd att fortsätta.

– Jag hoppas och tror att det kommer gå bra och att han kommer bli kvar, det är en önskan från min sida, säger Maria Lind (S), ledamot i kommunfullmäktige, som samtidigt påpekar att det är svårt att uttala sig innan man riktigt vet vad som har hänt.

Själv ser Lennart Gard ljust på framtiden och planerar inte att ta någon timeout i nuläget.

– Nu är det klubben som förundersökningen gäller och inte mig. Om det blir läge får vi ta ställning till det inom partiet, säger han.

Mer läsning

Annons