Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Papperstidningens död tror jag inte ett dugg på"

/

Gunnar Lidén ger ut första numret av Nolltvå-sjuttuio på torsdag.
• Vad är det för tidning?

Annons

- Tanken är att det ska vara en tidning som skriver om Söderhamn och söderhamnare och är väldigt lokal i sin prägel, och som även bjuder in externa skribenter som vill skriva eller har nåt att berätta. Det kan vara historiska grejer, reportage och debatt. Fast debatt kan bli lite svårt, eftersom det är en månadstidning.

• Hur många är det som kommer att jobba med tidningen?

- Det är en lite lös samling människor. Jag äger och ger ut den. Sen köps tjänster av sätteriet, som blir annonsverkstad. Tommy Nord kommer redigera. Det är så nytt, så jag vet inte var det landar. Jag sitter och försöker få ihop första numret. Jag kommer få lägga ner mycket jobb själv till en början, har jag märkt.

• Hur känns det att ge sig in tidningsslitet igen?

- Jo, men det är ju kul. Det här ju det enda jag kan, så länge jag kan jobba med tidning så kommer jag göra det. Det är få saker som ger sån otrolig tillfredsställelse som hålla en egen, nytryckt tidning i näven. Det är rätt mäktigt.

• Du drev Helsingen från 2001 till 2009. Är det här den nya Helsingen?

- Nej, det kan jag inte säga. Ett tag tänkte jag att den skulle heta Helsingen med underrubriken Söderhamn, men jag vill distansera mig från Helsingen. Det här är en tidning jag haft i huvudet en längre tid, och nu var tiden mogen.

• Hur har du tänkt kring layouten?

- Layouten är ganska enkel. Det blir en tabloid. Det som skiljer mot Kurren är att det blir fyrspalt, alltså lite bredare spalter. Jag vurmar för dagstidningen, jag vill inte se mig som en konkurrent. Kommer man en gång i månaden kan man inte komma med snabba nyheter, utan det blir mer långläsning. Sen tycker jag inte att jag att det gör nåt att nån annan än Hälsingetidningar ger ut en tidning här. Jag har också träffat en hel del kollegor till dig som tycker att det är kul.

• Vad tror du om papperstidningens framtid?

- Jag tror folk har ett behov av att slå sig ner och bläddra i en tidning. Däremot så kan det vara lite svårare att ta betalt för tidningarna helt enkelt, men papperstidningens död tror jag inte ett dugg på.

Mer läsning

Annons