Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övervakar garage efter mordbrand

/

Helsingehus väljer att kameraövervaka sitt parkeringsgarage på Norra Hamngatan.

Mordbranden i oktober ska inte få upprepas.

Annons

Tidigt på morgonen den 17 oktober utbröt en brand i ett källargarage i fastigheten Granen 3 på Norra Hamngatan i Söderhamn. Branden släcktes, men kunde ha fått ödesdigra konsekvenser om räddningstjänsten inte hunnit dit i tid.

Polisen rubricerade händelsen som mordbrand.

Elva bilar stod parkerade i garaget den natten. En blev totalförstörd av branden och de andra fick skador av varierande omfattning.

Helsingehus, som äger fastigheten, har nu öppnat upp parkeringsgaraget igen. Och för att förhindra att något liknande händer igen har man vidtagit åtgärder. För det första ska det sättas upp övervakningskameror.

- Det är inte klart med alla tillstånd för övervakning än men det kommer att bli kameror inom kort, säger fastighetschef Lennart Nilsson.

Helsingehus har även målat garaget vitt invändigt och ny belysning har satts upp. Det har blivit mycket ljusare och känslan när man kommer in i garaget är en helt annan, menar Lennart Nilsson.

- Vi kommer även att styra om öppningstider på porten, vi tycker att den varit öppen lite för länge.

Enligt Lennart Nilsson är polisutredningen om branden nerlagd, något han är mycket kritisk till.

- Jag har fått papper om det. Och det tycker jag är skrämmande. Det har ju bara gått en månad, och det känns lite snabbt att lägga ner då.

Mer läsning

Annons