Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergivna bilvrak kommunens problem

Fem gamla bilvrak kan nu bli kommunens problem.

Annons

Bilvraken har stått uppställda en längre tid men nu tycker åtminstone en person att måttet är rågat. En anonym man ringde Söderhamns kommun och listade fem skrotbilar som står på fyra olika platser i samhället och som han tycker ska bort.

Bosse Persson på Tekniska avdelningen har varit ute och tittat på bilarna. Efter att han rett ut ägarförhållandena är nästa steg att kontakta dem.

– Har vi tur skrotar de bilarna själva. Men det är fordonsvrak så i princip kan vi ta bilarna ändå, säger Bosse Persson.

Kommunen har rätt att flytta fordon som ägs av privatpersoner och i efterhand informera ägarna. De får en månad på sig, sedan kan fordonen skrivas över på kommunen och skrotas. Men då får kommunen också står för notan.

– Så brukar det bli när det är gamla vrak, säger Bosse Persson.

För de fem vraken i Vallvik blir det en något längre frist. De stora snömängderna har täckt över dem och eventuell flytt och skrotningen får vänta tills de töat fram på vårkanten.

De senaste åren har kommunen fått ta reda på flera båtar och bilar i naturen. Börjar det inte bli lite väl mycket skräp nu i Söderhamn?

– Det är ungefär ett konstant antal. Mellan 50 och 100 som man hanterar. Många flyttas av ägarna, säger Bosse Persson.

Mer läsning

Annons