Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östra skolan utsatt för upprepad skadegörelse

/
  • Skoleleverna har själva samlat ihop pengar till pingisbordet på skolgården. Men efter helgen kan de inte längre leka vid bordet sedan någon okänd person förstört det.
  • Det är femte gången på kort tid som Östra skolan utsätts för skadegörelse.

Ölburkar, klotter, sönderhoppade bänkar och ett förstört pingisbord. Nu har lärarna vid Östra skolan i Söderhamn tröttnat på att mötas av skadegörelse efter helgerna.
– Det känns som att det här var droppen, säger den tillförordnade rektorn Marie Edling.

Annons

För femte gången sedan terminen startade i augusti har Östra skolan utsatts för skadegörelse. Under söndagen hängde innebandymålen i basketkorgarna och cigarettfimpar, snapsglas och ölburkar vittnade om att någon hade festat till på skolans område under helgen.

Läs mer: Östra skolan bäst på att röra sig

Inte ens en lärares cykel fick vara ifred utan hittades på taket av en skolbyggnad.

– Det känns jättetråkigt, det är några få ungdomar som vill vara lustiga och sabotera för andra, säger Marie Edling.

När eleverna kom till skolan på måndagsmorgonen hade personalen hunnit städa och ställa ordning på skolgården. Det enda som vittnar om helgens skadegörelse är avspärrningen kring det pingisbord som eleverna själva har sparat ihop pengar till genom olika tävlingar.

– Pingisbordet satt fast i marken med armeringsjärn men allt det har rivits upp. Nu är bordet helt vint och förstört. Det känns extra hårt mot eleverna med tanke på att det var deras pengar och val, säger Marie Edling.

Läs mer: Rektorn förtvivlad över vandalism

Det är femte gången som skolområdet utsätts för skadegörelse på kort tid. Tidigare har bland annat en bänk hoppats sönder och klotter upptäckts på skolans fasad. Under måndagen polisanmäldes händelsen.

Nu planerar skolan att ta kontakt med väktare och föreningen Be smart i hopp om ökad kontroll och att nå ut till unga med sitt budskap.

– Man vill ju inte att barnen ska behövas mötas av skräp när de kommer till sin skola. Det känns inte roligt, säger Marie Edling.

Läs mer: Finalklart för Östra skolan

Mer läsning

Annons