Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orientering för de allra minsta

Hon är bara 17 månader gammal, men Linnea Persson är redan en väldigt rutinerad orienterare.

– Det här är hennes femte knattelopp, säger mamma Anna Persson.

Annons

Det är med bestämda steg som Linnea tar sig fram i skogen. Hennes blåa gummistövlar gör det lite svårt för henne att hålla sig upprätt och en och annan vurpa blir det ute på banan. Men hon är tuff och när hon får syn på kontrollen vet hon exakt vad som gäller.

– pip, pip, pip, säger Linnea glatt

Hon är endast 17 månader gammal och har redan fem knattelopp i ryggen och fler lär det bli.

– Vi måste väl erkänna att hon kanske inte är den mest drivande kraften bakom idén, men hon har väldigt roligt när hon är ute, säger pappa Martin Persson.

Både mamma Anna och pappa Martin är iklädda sina tävlingskläder när de går med dottern i skogen. Båda två ska tävla om mindre än en halvtimme. Men knatteloppet får ta den tid det tar och Linnea har inte brottom. Ute på banan blir hon omsprungen av några äldre barn vars ben är längre än hela henne.

Två barn som fått upp farten i spåret är tvåårige Hugo Besterman och äldre systern Agnes från Ullared. Tillsammans flyger de fram. Men vid varje kontroll tar det alltid lite extra tid eftersom det är speciellt roligt att lyssna på pipljudet när de stämplar. Så varje kontroll stämplas minst fyra eller fem gånger extra.

Men de andra barnen och deras pipljud tycks inte störa Linnea, hon blir varken stressad eller arg. Ibland tar hon till och med en paus för att ta in omgivningen. När hon får syn på ett mjukdjur som gömmer sig i skogen tjuter hon av glädje.

– Hon har en nästan likadan hemma, säger mamma Pernilla.

Mer läsning

Annons