Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionsrådet och rörmokaren blir båda 40

/
  • Tomas Svensson firar sin födelsedag hemma.
  • Tvillingbrodern Magnus Svensson flyr fältet och åker på okänd ort med sin familj och några goda vänner.

De är tvillingar, men långt ifrån lika som bär.
Den ena är rörmokare och vill inte gärna synas.
Den andra är oppositionsråd och gillar att stå i rampljuset.
Den 4 december blev Tomas och Magnus Svensson 40 år.

Annons

– Jo vi är tvillingar, men inte lika vare sig till utseende eller sätt, säger Tomas Svensson när tidningen når honom via telefonen.

Trots flera försök att få träffa honom och tvillingbrodern Magnus tillsammans lyckas det inte. Tomas som arbetar som rörmokare och är delägare i företaget har fullt upp just nu och har svårt att komma loss.

Samtidigt är han en person som gärna håller sig i bakgrunden.

– Det får räcka med Magnus, han syns ju jämt, säger Tomas med ett skratt.

Så det är till Rådhuset färden går för att få klarhet i hur tvillingarna Svensson ska fira sina födelsedagar.

– Jag hade faktiskt inte tänkt medverka jag heller, 40-årsdagen ska jag fira lite i skymundan med sambon, barnen och några goda vänner, säger Magnus Svensson som kommer direkt från ett sammanträde med kommunstyrelsen.

Fast den här gången ska det inte pratas om olika ställningstaganden och politiska åsikter. Snarare om hur det är att fylla 40 och hur det är att vara fyra minuter yngre än sin bror.

– Det är som Tomas säger, vi är inte ett dugg lika varandra, han är praktisk och jag teoretisk. Till utseendet är vi heller inte lika. Men det är väldigt härligt att ha honom som bror, konstaterar Magnus.

Eftersom båda har fullt upp i sina yrkesliv hinner de inte att träffas så mycket på fritiden heller. Senast var när de var hemma hos sina föräldrar i Söderala och bakade pepparkakor tillsammans. Men det var inte då oppositionsrådet hyvlade av sig tumnageln.

På hans en tumme sitter nämligen ett plåster med färgglada katter.

– Jag sa ju att jag inte är så praktisk. Det här gjorde jag när jag rev parmesanost och pratade i telefonen samtidigt. Plötsligt tog det bara stutt och blodet sprutade, säger Magnus.

Pedant är han däremot. Skrivbordet är välstädat och så vill han ha det hemma också. Det första intrycket är viktigt. Lika viktigt som att kunna prata med människor i olika åldersgrupper. För Magnus är åldern bara en siffra. Så någon åldersnoja är det inte tal om.

– Nej, jag känner mig tillfreds med mig själv. Jag har en sambo, två fina barn och ett jobb som jag trivs med även om arbetsveckan oftare är 60 timmar i stället för 40. Dessutom har jag många intressen och fina kompisar.

Det är med några av dem och familjen han flyr fältet och firar födelsedagen med. Vart det bär hän vill han inte säga, men en destination blir huvudstaden.

Allt medan Tomas bjuder på kalas här hemma.

Mer läsning

Annons