Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande stöld på åkeri

Under helgen hade Zälls åkeri i Ljusne besök av tjuvar. De kom i en buss som fylldes med stöldgods.

- De tog alla verktyg som fanns i verkstan, säger en uppgiven Leif Zäll.

Annons

Det var under fredag kväll och natten mot lördag som tjuvarna slog till. De tog sig in på åkeriet tre gånger och stal verktyg, krossade rutor på ett par flisbilar och slangade vad de trodde var diesel ur en tank.

Det visade sig dock vara någon tillsats som används till bränsle, vilket gjorde att de båda männens buss stannade.

- Polisen tog dem efter vägen och pratade med dem, men de bara låtsades som att ingenting har hänt. De måste ha hunnit dumpa alla grejer någonstans. Polisen har inga bevis, och de säger själva att de är maktlösa, säger Leif Zäll, som är frustrerad över att tjuvarna kommer undan.

- Det är jävligt irriterande. På övervakningsfilmen ser man registreringsnumret, man ser att det är en av killarna som slår sönder rutorna.

Han tror att verktyg för omkring 100 000 kronor har försvunnit, och det blir svårt att få någon försäkring att täcka alla kostnader.

- Det slår väldigt hårt och det blir en massa jobb för att få ordning igen, säger Leif Zäll.

Han vill varna andra företagare för två män i en vit Mercedes-buss registrerad i Estland. Bussen sågs i närheten av åkeriet på dagen innan inbrottet begicks

Under tisdagseftermiddagen hämtade polisen in bilder från Zälls övervakningskamera. Materialet kommer att granskas under onsdagen och polisen hoppas att man ska kunna koppla ihop gärningsmännen med de män man stoppade i en vit skåpbil under lördagsnatten. Deras identitetshandlingar kopierades av polisen.

Enligt Sune Nordh på söderhamnspolisen cirkulerade det vid tidpunkten för inbrottet fyra stycken vita, utlandsregistrerade skåpbilar i Söderhamn.

Mer läsning

Annons