Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öl och gatumat i nytt event

/
  • På Mariagården är det tänkt att Mat och malt ska hållas, berättar arrangören och ägaren av Brasstacks Erik Sundqvist.

Evenemanget Mat och malt kommer till Söderhamn i sommar. Ett koncept där gatumat möter öl på en innergård mitt i staden.

Annons

Arrangemanget är ett samarbete mellan ölföretaget Brasstacks brewing company och kocken Jesper Hagström. Tillsammans ska de under två dagar i augusti testa ett nytt koncept i Söderhamn. Då företaget marknadsför sitt mikrobryggeri kommer kocken att laga olika sorters gatumat i eventet Mat och malt.

– Det första man tänker är ju: tänk om det inte kommer någon? Men förhoppningen är att det kommer gå runt och vara ett avslappnat event som blir återkommande, säger Erik Sundqvist, en av grundarna till Brasstacks brewing company.

De tre männen i ölföretaget kommer alla från Söderhamn och idén kom till en början från dem. De ville arrangera något för att lansera mikrobryggeriet de startade vid årsskiftet.

– Vi hade först planerat att ha det i samband med Pridefestivalen men vi hann inte. Men det känns bra med två dagar. Då blir det mer ett happening i stället för något permanent. Och det är kul att vara i Söderhamn och göra något här också, säger Erik Sundqvist.

Vännen och kocken Jesper Hagström, som också kommer från Söderhamn, hjälper även till genom att laga gatumat för hungrig besökare. Förväntningarna på invånarna i hemstaden är simpla.

– Det vore kul om folk började dricka bättre öl. Test lite nytt och tänka utanför lagerboxen, säger Erik Sundqvist.

Mer läsning

Annons