Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om Hollywood kommer till Söderhamn

Hollywood mobiliserar i Hälsingland och rykten florerar om att Söderhamn skulle vara aktuellt för inspelning av den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor.
- Vi kan varken bekräfta eller dementera, säger Anne Söderström, informationschef på kommunen.

Annons

Om bara några veckor intar Hollywood Hälsingland. Det verkar mer eller mindre säkert att flera scener till filmen The girl with the dragon tattoo kommer att spelas in i Segersta där man byggt kulisser och målat om hus. Enligt Aftonbladet är det även sannolikt att det kommer filmas i Söderhamn, något som man på kommunen inte kan bekräfta.

- Vi kan inte svara på det, för helt ärligt så vet vi inte. Men vi är förberedda om det är så att de kommer hit och det skulle ju vara enormt stort om de spelar in här, säger Anne Söderström.

En produktion som denna är en otroligt stor apparat och planerna ändras fort.

- De kan bestämma att de spelar in här, sedan hittar de en annan modell och ändrar planerna, säger Anne Söderström.

Det hon kan säga är att produktionsbolaget tittat på platser runt om i kommunen. Man har inte visat intresse av att bygga något nytt utan ska i så fall använda sig av befintliga byggnader som kanske behöver målas om för att passa filmen.

Oavsett vad som händer så tänker Söderhamn dra nytta av den positiva publicitet som inspelningen innebär.

- Vi har en bra dialog med Bollnäs och är med i sammanhanget oavsett vad som händer. Det här med filmturism är nytt för oss och det går att dra nytta av den, säger Anne Söderström som inom några veckor vet om Hollywood kommer till Söderhamn eller om det är till Segersta man måste bege sig för att få en skymt av filmstjärnorna.

Mer läsning

Annons