Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklarheter kvar kring rockbråket

Det är inte ett avtal mellan de båda festivalbolagen som orsakat hårdrocksbråket i länet. Avtalet är upprättat mellan å ena sidan Rockweekends Martinus Eriksson och Getaways Tomas Jernberg, Henrik Eld och Daniel Jelldéus.

Men ingen av parterna vill just nu närmare redogöra för konflikten.

Annons

Martinus Eriksson yppar fortfarande inte några detaljer kring den planerade stämningen mot ägarna till Getaway Rock Festival.

- Men så fort jag kan säga mer kommer ni att få alla fakta och bevis som styrker avtalsbrott. Det handlar om både det skriftliga avtalet och de e-postmeddelanden som skickats, säger Martinus Eriksson.

Enligt honom har Getaways företrädare brutit mot avtalet.

Det skulle alltså handla om att ett samarbete i någon form spruckit.

- Men det handlar inte om att vi skulle få någon ensamrätt till att arrangera en rockfestival den 8–10 juli. Det gäller inte datumen, på den punkten blev jag felciterad i Aftonbladet, hävdar Martinus Eriksson.

- Det som inträffat har andra orsaker.

Tomas Jernberg – som är vd för nystartade Getaway Rock Festival AB – tillbakavisar uppgifterna om avtalsbrott.

- Vi har inte brutit mot något avtal. Det här handlar enlig vår åsikt om att Martinus Eriksson vill ha publicitet, säger han.

Men han medger att kontakter förekommit.

- Vi är ju inte okända för varandra och har tidigare levererat artister till Rockweekend, säger Tomas Jernberg, som varit manager för bland annat punkbandet Dia Psalma och hårdrocksgruppen Mustasch.

Mer läsning

Annons