Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt och gammalt i Strömmingsleken

/
  • Hasse Spennare från studieförbundet Bilda och Carl-Arne Carlsson, ordförande för Samidrott planerar Strömmingsleken.

Strömmingsleken bjuder in kulturen med start under den 51:a Strömmingsleken 21, 22 och 23 augusti.
– Förhoppningen är att hitta en väg för framtiden, säger Anders Eriksson i Söderhamns UIF

Annons

Upplaga 51 av Söderhamns stadsfest Strömmingsleken närmar sig och under nedräkningen kan de fyra arrangerande klubbarna i Samidrott (Söderhamns UIF, Söderhamns OK, Söderhamns IK och Söderhamns brottarklubb) och ordförande Car-Arne Carlsson konstatera att mycket blir sig likt jämfört med jubileumsåret 2014. Surströmming (inklusive ätartävling) förstås, liksom knallar och karuseller.

Studieförbundet Bilda har bokat underhållningen som hämtas från Hälsingland och Gästrikland. Samarbetet med Bilda är inte helt nytt men utvecklas nu och tanken är att fler kulturgrenar ska spira under Strömmingsleken kommande år. Varför inte konst och teater i framtiden resonerar Samidrott.

– Det handlar om överlevnad. I stället för stora artister så satsar vi på det lokala. Vi vill att idrotten och kulturen ska samarbeta och att Strömmingsleken på sikt blir en arena där ungdomar kan visa upp sig. Då har vi lyckats, säger Anders Eriksson från Söderhamns UIF.

I fjol drog arrangerande föreningar in runt 70 000 kronor under festhelgen, förhoppningen finns om bättre intäkter den här gången innan fyrverkeriet sätter sedvanlig punkt för Söderhamnssommaren.

– Det känns bra. Fler knallar än i fjol och vädret ska bli bra. Vi vill ha en riktig familjefest, säger Carl-Arne Carlsson.

Mer läsning

Annons