Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt företag på Flygstaden

/
  • Delar av Flygstadens landningsbanor kommer att användas som trafikövningsplats.

Flygstaden blir åter en plats för de som vill lära sig att hantera en bil i halka. På fredag inviger NTF/Säker trafik AB sin nya trafikövningsplats på flygflottiljens gamla område.
– Det här känns jätteintressant och roligt. Vår uppgift är att se till att blir så få omkomna och skadade i trafiken som möjligt, säger verkställande direktören Hans Moberg.

Annons

Bakom satsningen står den ideella trafiksäkerhetsorganisationen NTF vars dotterbolag Säker trafik AB kommer att driva utbildningsverksamheten vid Flygstadens landningsbanor. Företaget kommer att rikta sig mot körskolor men hoppas även få kontakt med kommuner och företag som vill utbilda sin personal till tryggare körning.

– Det finns många som har bilen som en arbetsplats och där av ett behov av fortbildning. De flesta som dör i arbetsplatsolyckor dör i bilen. Det vill vi ändra på, säger Hans Moberg.

Läs också: Hit åker många för att ta körkort

Företaget har i dag en liknande verksamhet i Falun och anser att behovet är stort även mot kusten, även om det redan finns en trafikövningsplats i kommunen.

– Det finns många som vill ta körkort och om fler får utbildning bidrar det till färre döda och skadade i trafiken, säger Hans Moberg.

Läs också: Trafikskola i konkurs

Under fredagen hålls invigningen av den nya trafikövningsplatsen.

Företaget kommer till en början att ha en anställd och en övningsbil vid anläggningen i Söderhamn.

Läs också: Halkan överraskar många bilister

Mer läsning

Annons