Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt företag öppnar i Ljusne

Ett nytt företag slår upp portarna Ljusne.
Det är akupressören Susanne Mårtensson som kommer att erbjuda den kinesiska formen av akupunktur i lokalerna på Kättingvägen.

Annons

Susanne Mårtensson från Ljusne har minst sagt många järn i elden. Hon arbetar på Hudiksvalls ungdomscenter och har under några år pluggat till akupressör på distans.

– Innan jag bestämde mig för att hyra de här lokalerna har jag hållit till på Nillas salong i Söderhamn tre dagar i veckan. Nu tänkte jag göra likadant här, säger hon.

Läs också: Storsatsning för Trollharens fisk

I butiken på Kättingvägen pågår ett febrilt arbete just nu, på torsdag är det invigning av Den harmoni och då måste allting vara klart.

– I dag ser man knappt vad jag ska använda lokalerna till, men det kommer att bli bra, säger Susanne Mårtensson.

Läs också: Ny matbutik i Ljusne

Hon berättar akupressur är samma sak som kinesisk akupunktur fast i stället för nålar använder de händerna.

– Vi trycker helt enkelt med fingrarna på olika punkter på kroppen för att uppnå medicinska effekter och smärtlindring. Jag är inte helt färdigutbildad ännu, men när jag är klar kommer jag att vara akupressör och stressterapeut. Jag erbjuder även massage, säger Susanne Mårtensson.

Själv tycker hon att det ska bli "nöjäsigt" (jättetrevligt) att öppna lokalerna i Ljusne. Det är här hon bor och vill verka.

– Jag vaknade en morgon för tre veckor sedan och insåg att jag var klar med Söderhamn, det fanns ju dessutom en bra lokal ledig här.

Läs också: Många besökare på kupan

Åsa Kastman

Mer läsning

Annons