Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyföretagandet ökar i Gävleborg

/
  • Christer Lundqvist och Peter Zettersten har startat eget företag tillsammans med kollegan Tomas Sundquist som saknas på bild.

Nyföretagandet ökar i länet enligt en undersökning från Svenskt Näringsliv. Under 2009 var Gävleborgs län det län som registrerade flest nyföretag än något annat i hela landet. Söderhamnsföretaget El-Telekonsult i Hälsingland är ett av de företag som drog i gång.

Annons

En ny undersökning från Svenskt Näringsliv som presenterades den 10 juni visar att fler nya företag har registrerats i Gävleborgs län än i något annat län under 2009. Och den positiva trenden fortsätter. Samtidigt kan en undersökning från Visma avslöja att det under årets fem första månader har registrerats 640 nya företag i länet, en ökning med 33,6 procent mot samma tidpunkt förra året. Ett av de företag som är relativt nytt är konsultföretaget El-Telekonsulten i Hälsingland som drog i gång första oktober 2009. Företaget finns etablerat i Söderhamn och drivs av tre gamla vänner och kollegor.

- Idén har vuxit fram under lång tid och till slut vågade vi, berättar Peter Zettersten som är delägare tillsammans med Christer Lundqvist och Tomas Sundquist.

Tillsammans har de omkring 50 års erfarenhet av elbranschen med allt från installationsarbete till projektledning, kalkyler och konsultverksamhet. Kundkretsen sträcker sig framförallt till landsting och kommuner. Arbetet sköts mest via datorn vilket gör att de kan ta emot beställningsarbeten från i stort sett hela landet.

- Våra arbetsområden har framförallt varit i Hälsingland och Stockholm hittills, berättar Christer Lundqvist.

Något direkt marknadsföring sig har de inte satsat på, de får jobb ändå via ryktesvägen och brett kontaktnät och beslutet att starta eget har de inte ångrat.

- Det är mycket lättare att motivera sig till att arbeta hårt när man vet att man gör det för sin egen skull, berättar Christer.

Mer läsning

Annons