Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya skärgårdsmiljoner från EU

/

Söderhamn får 2,3 miljoner under fyra år för att arbeta fram modeller för vilken typ av service man kan erbjuda de som vistas i skärgården. Arbetet ingår i ett större samarbetsprojekt där Gryts- och S:t Annas skärgård ingår tillsammans med Dagö i Estland och Hangö och Raseborg i Finland.

Annons

För ett par år sedan funderade Söderhamns kommun på att rigga ett internationellt samarbetsprojekt för att utveckla skärgården. Under förberedelserna fick man reda på att Norrköping precis var i färd att lämna in en sådan ansökan, Projekt Baltic See. Söderhamns kommun hakade på.

Projektet har nu beviljats totalt 26 miljoner kronor under fyra år. Söderhamns kommun får 2,3 miljoner kronor för att utveckla logistik vid så kallade landfästen, det vill säga ställen efter kusten där man kan erbjuda olika typer av service. Det kan vara fråga om livsmedel, bensin eller annat.

– Det här är ett mjukt projekt till skillnad mot de två andra skärgårdsprojekt som vi för närvarande driver. Vi ska titta på olika lösningar och alternativ för att ge service till de som vistas i skärgården. Arbetet sker tillsammans med de andra kommunerna i projektet. Men vi klarar inte det här arbetet inom vår nuvarande organisation. Därför är det troliga att vi kommer att tillsätta en extern projektledare, säger turismutvecklaren Hans Wiik.

Mer läsning

Annons