Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya simhallen i Ljusne kan inte öppna – saknar badstege: "Många tycker det är botten"

/

Inomhusbadet i Ljusne håller fortsatt stängt. Simhallen är färdigbyggd, men den saknar kompletteringar som gör det möjligt att bada – som en badstege.

Annons

Byggnaden har gått igenom slutbesiktningen och förhandlingarna med kommunen är klara. I början av januari fick Ljusne badförening, som ansvarar för skötseln av inomhusbadet, nycklarna till hallen.

Läs mer: Efter många turer kan inomhusbadet i Ljusne öppna: "Äntligen"

Men bassängen saknar fortfarande en badstege och skyddande kanter som förhindrar skurvatten efter städning att rinna ner i badvattnet. Därför håller föreningen fortsatt stängt till mångas besvikelse.

– Det är väldigt många som ringer och tycker att det är botten. Vi försöker att driva på kommunen, men jag vet inte riktigt vem det hänger på nu, säger Gun Holmström, ordförande för Ljusne badförening.

Läs mer: Nya turer kring inomhusbadet i Ljusne

Efter att föreningen fick nycklarna till simhallen skulle den öppnas så fort möbler och redskap tillkommit. Möblerna är införskaffade och står i simhallen, men redskapen fattas fortfarande. Och det lär dröja ytterligare några veckor innan någon får hoppa ner i vattnet.

– De som ska sätta i stegen väntar på dem som ska sätta på kanten, och när det blir vet jag inte, säger Gun Holmström.

Läs mer: Nya bud för badföreningen i Ljusne

Lars Stål, teknisk chef på kommunen, säger att bygget i sig är klart. Badstegen och kanterna anses vara kompletteringar.

– De delarna tycker vi också borde ha funnits på plats från början, men under besiktningen så gjordes den bedömningen att simhallen var klar. De här sakerna behövs ju för att man ska kunna bada så vi försöker se till att det ska komma på plats så fort som möjligt, säger Lars Stål.

Det som dröjer är leveransen av kanterna. Enligt tidsplanen ska kanterna monteras under vecka sju eller åtta, och samtidigt ska stegen sättas ner. Efter det ska simhallen vara helt klar, men till dess får alla badsugna hålla sig på det torra.

Läser du nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons