Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skadegörelse i Söderala

/
  • Den systematiska skadegörelsen mot värmeverket i Söderala är polisanmäld. Om den eller de skyldiga åker fast blir det en dryg nota att betala för fönsterkrossning.

Värmeverket i Söderala har blivit måltavla för skadegörare. Fyra gånger på en vecka har ett fönster på byggnaden krossats. Kostsamma reparationer irriterar.

Annons

Senaste veckans skadegörelse, med fönsterkrossning i Söderala, har inte bara drabbat skolan, utan också Söderhamn Nära. Under natten mot fredag var det fjärde gången gillt vad gäller värmeverket i Söderala.

Okända personer har satt i system att krossa ett fönster på byggnaden. Tålamodet hos ägaren, Söderhamn Nära, är på upphällningen:

- Vi reparerar – och så förstörs det igen, under natten. Jag vet inte hur vi ska få stopp på det här, säger värmechef Tomi Gladh, som beräknar att varje reparation kostar tusenlappar.

Söderhamn Nära är tvingade att laga fönstret efter varje skadetillfälle, dels för att hindra större skadegörelse på verket, dels för att förhindra att någon skadar sig på trasigt fönsterglas.

Mer läsning

Annons