Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny restaurang öppnar

/
  • Svågern Nasser Jamous äger restaurangen tillsammans med Haidar Al Zibala. Han har varit till stor hjälp under renoveringen.

I över en månad har den gamla biljardhallen renoverats för att förvandlas till restaurangen Bon apetit. På onsdag öppnar den.

Annons

Nu slår den nya restaurangen upp portarna alldeles vid hörnet på Kungsgatan i biljardhallens gamla lokaler. Allt är nytt, förklarar restaurangchefen Haidar Al Zibala och sveper över lokalen med armen.

Han har arbetat inom restaurangbranschen i kommunen i ungefär 15 år. Men det här är första gången han satsar på sitt alldeles egna ställe.

– Det har kostat mig mycket pengar så det är lite skrämmande. Hur ska det gå? Men jag tror folk kommer tycka om det, säger han.

De har redan sökt alkoholtillstånd, men har inte fått besked än. På menyn står det pasta, pizza, kebab, tacos, à la carte.

Nu städar de lokalen för fullt, gör i ordning fläkten och väntar på att kassapparaterna ska monteras. Intresserade konkurrenter har redan varit och knackat på. Men de får gärna vara nyfikna, tycker Haidar.

Blir det inte svårt att konkurrera mot alla andra pizzerior i stan?

– Ja, det finns många pizzerior i stan. Men varje restaurang jobbar på sitt sätt. Jag har mina egna recept. Det är bättre med tusen vänner än en fiende, säger han.

Mer läsning

Annons