Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny pojke misstänks för inblandning i misstänkt mord

/

En 17-årig pojke sitter sedan tidigare häktad för det misstänkta mordet på 18-årige Yazan Alosh. Nu misstänks ytterligare en pojke för sin inblandning i brottet.

Annons

Natten mot den 19 september avled 18-årige Yazan Alosh efter ett bråk mellan flera ungdomar i korsningen Rustkammaregatan-Götgatan i centrala Söderhamn. Ytterligare en man skadades allvarligt men lyckades ta sig från platsen och slå larm vid en gymnasiefest som pågick i närheten.

Läs även: Polishelikopter cirkulerade över Söderhamn

Polisen kunde tidigt hämta in nio personer i övre tonårsåldern som anhölls för sin inblandning i det misstänkta mordet.

Åtta av dessa sattes senare på fri fot, fortsatt misstänkta för brott. Flera har sedan dess avskrivits från utredningen. Den nionde, en 17-årig pojke, häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Nu har ytterligare en 17-åring delgivits misstanke om brott i mordutredningen. Under onsdagen utsågs en advokat till pojken som misstänks för medhjälp till mord och försök till mord.

– Det har framkommit uppgifter under utredningens gång som gör att han ska förhöras som misstänkt. Men han misstänks inte för själva mordet utan det är frågan om medhjälp, säger åklagare Christer Sammens.

TV+TEXT: Hundratals manifesterade för freden i Yazans namn

I en framställan till Hudiksvalls tingsrätt har åklagaren även lagt till de alternativa brottsmisstankarna medhjälp till grov misshandel, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Vilken roll den misstänkte ska ha haft vill åklagaren inte kommentera men berättar däremot att den nu misstänkte 17-åringen inte ska ha hållit i någon kniv. Pojken ska inte heller ha varit i den närliggande bostad där de övriga nio ungdomarna hämtades in till förhör efter händelsen.

– Vi misstänker att han kan ha haft delaktighet i det hela och har därför inplanerade förhör med honom, säger Christer Sammens.

Åklagaren: "Kommer att begära längre utredningstid"

Mer läsning

Annons