Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ledning för Ljusne HC inom en månad

/

Landstinget söker nu en ny lösning för hälsocentralen i Ljusne sedan vårdbolaget Precare begärt att få bryta avtalet. Inom en månad räknar avtalsdirektör Petter Karlsson att centralen ska ha en ny ledning.

Annons

Precares begäran att få bryta avtalet med landstinget och lämna Ljusne hälsocentral inom en månad kommer att accepteras. Landstinget jobbar bu för att snabbt ersätta vårdbolaget med en ny ledning. Vem som tar över kan inte avtalsdirektör Petter Karlsson på landstinget svara på men han hoppas att ha ett förslag inom ett par veckor.

Reaktionerna på Precares avhopp bland patienter och personal var samstämmiga.

– Det var väntat. Dt kunde inte fortsätta på det här viset, säger patienten Ulla Bohlin.

Under de tre år som vårdbolaget ansvarat för hälsocentralen har 37 läkare kommit och gått. Med tiden har situationen blivit sämre.

Kommunens omvårdnadschef Else-Marie Nilsson, som har ansvaret för två servicehus i Ljusne har varit kritisk till Precare redan från början.

– Jag har kritiserat den bristande läkarkontinuiteten, säger hon.

Det är också den som gjort att vårdbolaget nu ger upp. I sitt brev till landstinget skriver man att man på grund av problemet med att få tag i läkare inte längre kan garantera patientsäkerheten.

 

Mer läsning

Annons