Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny gårdsbutik och hemleverans av fisk: "Vi försöker jobba med lite udda grejer"

Hemleverans av färsk fisk och skaldjur är affärsidén just nu.
Men det finns stora planer för familjeföretaget Kanonholmen Seafood.
– Vi har många olika idéer. Till sommaren ska vi bland annat ha klart med en gårdsbutik, berättar Marcus Wiklund.

Annons

I slutet av 80-talet började bröderna Peter och Magnus Schlömer att köpa upp fisk i en lokal i Vad mellan Sandarne och Stugsund.

Tio år senare byggdes den fastighet som nu håller på att rustas upp för att sälja och bereda fisk och skaldjur.

Samtidigt som inriktningen har ändrats från att köpa till att sälja fisk har också företaget vuxit.

Bröderna Marcus och Tobias Wiklund nappade på morbrödernas fiskeidéer tillsammans med Dennis Schlömer.

– Marcus har drivit restaurang i Falkenberg och när han valde att flytta hem igen med familjen kändes det naturligt att köra i gång med försäljning, berättar Magnus Schlömer.

Nu har de köpt nya kylar och rökar samt inrett med nya bänkar i en del av fastigheten i Vad.

– Den andra delen rustas för att vi ska kunna bereda mat inom kort. Havsläget är fantastiskt och vi håller på med bygglov och andra handlingar för att förbättra infarten från havet, säger Marcus Wiklund.

Läs mer: Storsatsning för Trollharens fisk

Redan till sommaren är det meningen att man ska kunna gå i land och köpa deras produkter i en gårdsbutik.

– Läget är A och O för en sådan satsning. Och vi har nära både till stan och till skärgården så det finns många olika planer för det här området.

Inför jul och nyårshelgen smög de i gång sin verksamhet med hemleveranser av färsk fisk och skaldjur.

Smygstarten blev en succé.

– Det var en väldigt stor efterfrågan och vår "säljchef" Dennis fick till slut säljförbud. Vi sålde 60-70 kilo fisk och skaldjur på några dagar.

Dennis är den ende som inte har något annat jobb på sidan av fiskeaffärerna.

– Andra kanske skulle bli skrämda av att jobba tillsammans med släktingar men för oss känns det bara bra. Vi drivs alla av en passion för mat och olika smaker, säger Marcus.

Läs mer: Strömmingskungen från Ljusne säljer fisk i Gävle

Smaken är en viktig del om man ska kunna sticka ut på en tuff marknad.

– Vi försöker jobba med lite udda grejer som kanske inte andra gör just nu. En testprodukt som vi tog fram till jul var varmrökt, whiskeyrökt lax. Whiskeyns alkohol mot den feta fisken och lite citrus fungerade fantastiskt bra.

I framtiden finns även planer på att brygga öl i fastigheten i Vad.

– Det finns på agendan och vi kontrollerar tillstånd och så vidare. Men just nu förbereder vi lokalerna för att bereda fisk och såser. Det andra får komma senare under 2016.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning