Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny butiksägare vill dela med sig av kultur

/
  • Yordanos Dina Sultan vill söderhamnarna vad den etiopiska kulturen har att erbjuda.
  • Butiken har ett varierat utbud. Här säljs det både kläder och serveras kaffe.
  • Yordanos Dina Sultan tvättar och rostar kaffebönorna innan kaffet kokas och serveras.

Den etiopiska kulturen har blivit en del av Söderhamns centrum. Sedan en tid tillbaka kan fikasugna stadsbesökare dricka kaffe och köpa traditionella kläder i en av stadens senaste butiker.

Annons

Dofterna av nyrostat kaffe sprider sig ut på Nygatan och genom en butiksdörr strömmar afrikansk musik. Sedan en knapp månad tillbaka driver Yordanos Dina Sultan en korsning av ett café och en butik med inspiration från den etiopiska kulturen i Söderhamns centrum.

Utbudet är blandat, här rostas och serveras kaffe samtidigt som besökarna kan köpa traditionella kläder och matprodukter.

– Det kanske är en lite konstig blandning men om allt går bra ska jag försöka utöka senare, säger butiksägaren Yordanos Dina Sultan.

Läs också: Hon ska lyfta centrum

Hon flyttade till Söderhamn för strax över tre år sedan och började tidigt leta efter ett jobb. Men svårigheterna på jobbmarknaden gjorde att hon i stället beslutade sig för att ta saken i egna händer.

– Jag fick förslaget att starta eget av min mans arbetskamrater. De gillar den mat som jag brukar laga, säger Yordanos Dina Sultan.

Läs också: Så blir Söderhamns nya centrum

Genom butiken vill hon visa upp delar av den etiopiska kulturen och hoppas att fler ska upptäcka vad den har att erbjuda. Sedan butiksdörren öppnades har kunderna kommit och gått. En av besökarna som har återvänt flera gånger är Per-Anders Vallin.

– Jag kom hit första gånget för att testa kaffet. Det har en syrlig smak som jag gillar vilket har fått mig att komma tillbaka hit flera gånger, säger han.

Mer läsning

Annons