Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu växlar Hanna upp

/
  • I butiken på Kungsgatan får Hanna Zetterlund fritt spelrum för sin kreativitet. Det började bli trångt i garaget, garderoberna, källaren och överallt annars hemma i Bergvik.

Tungt vägande konsthantverk har hittat in till centrala Söderhamn. Hanna Zetterlund, de "fula" materialens "drottning", flyttar in på Kungsgatan, lägger in en högre växel med alster i betong, plåt och återvinningsmateriel.

Annons

För några år sedan mötte vi Hanna Zetterlund i Bergvik. Då var hon under en tid etablerad i Variant Köpcenter med sina skapelser i gjuten betong, bland annat.

Men det var då, det.

Tiden i Variant tog slut och hon flyttade tillbaka hem till garaget i Bergvik, igen. Men nu är det dags att växla upp firman Hanna Zetterlund Färg & Form – och från och med 1 december återfinner vi henne på Kungsgatan, mellan Djurskyddets loppisbutik och Sjölins Bageri. Där har hon hittat ett krypin med försäljningslokal, litet kök och en verkstad på baksidan.

Nu kan hon ge sig helt hän åt sitt skapande:

- Det började med att jag såg en klick betong hemma i garaget i Bergvik. Jag provade på att göra en skål och blev så fascinerad av materialet att jag började med betonggjutning. Jag har haft kurser i det, i Stockholm, men slöjdar även i plåt, målar tavlor och gör saker av återvinningsmaterial, berättar Hanna.

Så numera, när Hanna och hennes man köper hem betong, så blir det inte längre enstaka säckar, utan pallar.

Mer läsning

Annons