Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu töar skräpet fram.

/
  • Det är mycket städjobb nu, för Kurt Winberg och hans arbetskamrater på tekniska servicekontoret.

Vinterns hemligheter som dolts av snön har börjat töa fram. Kurt Wingren och hans arbetskamrater på tekniska serviceavdelningen städar stan och kommer att ha att göra en månad till.

Annons

Det kostade många miljoner att röja snö i Söderhamn i vintras.

Nu töar snön bort och därmed kommer nästa, hektiska period för de som har uppdraget att hålla stan ren och prydlig.

I Strykjärnsparken skyfflade Kurt Wingren och hans arbetskamrater på tekniska servicekontoret upp grus, grenar, barr, cigarrettaskar och kläder på onsdagseftermiddagen.

Lösgruset på trottoarerna, som hindrade att människor halkade och slog sig i vintras, har nu blivit nästa "halkobjekt". Särskilt äldre cyklister riskerar att göra en vurpa.

- Vi har påbörjat sandupptagningen. I fjol kostade enbart det 100 000 kronor. Det kan bli billigare i år eftersom kylan gjorde att vi inte behövde sanda så mycket, säger servicechef Karina Nylander.

Sand- och grusupptagningen bekostas med kommunens hårt ansträngda snöröjningsbudget. Men det är inte bara gator och trottoarer som behöver rensas upp. En titt i dikena kan få vem som helst att blekna. Facit av en kortare rekognosceringstur på onsdagseftermiddagen.

• Brädgårdsgatan bakom Kuriren: slänten full med flaskor, förpackningar, cigarrettfimpar, pappersskräp.

• Statoilmacken: i diket i slänten ned mot Söderhamnsporten ligger trätrall, plastpåsar, förpackningar, tomflaskor. Vid busshållplatsen vid macken ligger påsar, förpackningar, matavfall. Tre kråkor delar på godbitarna i en påse.

• Gång- och cykelvägen mellan Resecentrum och MacDonald: pappmuggar och påsar, plastskräp.

Mer läsning

Annons